Aan bod komen

In dit blog wil ik boeken bespreken naar mijn eigen smaak en persoonlijke selectie,  niet gehinderd door richting of grens, commercie of marketing. Oerliteratuur die me bij is gebleven en bij me blijft. Met extra ruimte voor mijn lievelingen Iris Murdoch, Orhan Pamuk, en nog wat anderen.

Dit is een persoonlijk blog als leidraad voor niemand, dat nergens vandaan vertrekt en ook nergens toe leidt. Er zit trouwens ook geen lijn in. Zodra ik er een patroon in ontdek zal ik het beter rubriceren.

In mijn selectie op smaak komen tal van en uiteenlopende literaire werken uit de wereldliteratuur aan bod. 

Ik pretendeer op geen enkele manier deskundigheid. Mijn opleiding en achtergrond (studies Nederlands en Engels) zijn slechts voor een fractie debet aan mijn honger naar literatuur en mijn nooit aflatende interesse erin. Het is veeleer een persoonlijke ontwikkeling, die is ingezet en nooit meer gestopt is sinds ik begon met lezen.

Ik ben Literatuurder, niet omdat het kan, maar omdat het moet. 

Natuurder ben ik ook, wandelen in de natuur is mijn andere passie. Op de pagina De Natuurder zijn meer natuurfoto’s te zien. Alle natuurfoto’s zijn te vinden op mijn Instagram account gerda.wiggemans.

Alles wat ik hier schrijf is opgedragen aan wijlen mijn mentor Kees de Ruiter (1941-2011) mijn docent, inspirator en een door velen bewonderde literaire alleskenner. Kees was een gepassioneerd verteller en heeft het literatuurvuur bij mij aangestoken, waarvoor ik hem voor altijd dank verschuldigd ben.

Kees bewonderde Simon Carmiggelt, die ik daarom vast op den duur ook niet onbesproken zal laten.

Contact?

Twitter @SidekickServ

Instagram @Literatuurder